Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken ERIBA

Architectuur
toon vergroting ERIBA
toon vergroting ERIBA
toon vergroting ERIBA

Het ERIBA-gebouw is de eerste van een aantal ingrepen in een omvangrijke toekomstige uitbreiding van de onderzoeksfaciliteiten van het UMCG en de RUG, die de komende jaren gepland staan voor het gebied rondom de Antonius Deusinglaan. Met ERIBA (European Research Institute of the Biology of Ageing) heeft de RUG de ambitie om een onderzoeksinstituut van wereldniveau neer te zetten.

In het complex doen internationale wetenschappers uit verschillende disciplines onderzoek naar veroudering. Het programma bevat 5000m2 aan labruimtes, onderzoeksfaciliteiten, uitwerkgebieden en representatieve ruimtes. De keramische gevel bestaat uit speciaal voor dit plan ontwikkelde lichtgewicht eco-baksteen prefab elementen met metselwerk lamellen.

De entree bevindt zich aan het binnenplein en grenst aan een semi-openbare expositieruimte. In de splitlevel bovenbouw bevinden zich o.a. onderzoeksfaciliteiten, op de bovenste laag ontvangst- en congresruimtes. In de onderbouw bevinden zich de fietsenstalling en de technische ruimtes.

De terrasvormige opbouw, het open karakter, de warme uitstraling van de op het zuiden georiënteerde uitwerkplekken staan in contrast met de op het noorden gerichte, lichte en zakelijke labfaciliteiten. De twee sferen worden gescheiden door een vide met lichtspel –licht dat via het sprinklerbassin op de begane grond ontstaat.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer