Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Uitbreiding belastingkantoor Helperzoom

Architectuur
toon vergroting Uitbreiding belastingkantoor Helperzoom
toon vergroting Uitbreiding belastingkantoor Helperzoom
toon vergroting Uitbreiding belastingkantoor Helperzoom

Op de kop van het kantorencomplex Kempkensberg aan de Helperzoom werd in 1991 een extra belastingkantoor opgeleverd. Door deze uitbreiding werd het vloeroppervlak van het bestaande belastinggebouw met 30 procent vergroot.

In architectuur en vorm is dit nieuwe volume bewust in contrast ontworpen met de oudbouw. Wel is getracht het ontwerp overeen te stemmen met haar stedenbouwkundige ligging: aan de rand van de groene Kempkensberg. Het gebouw keert als het ware, met een blinde, gebogen gevel, haar rug naar de verkeersader Helperzoom en markeert tevens op deze wijze het einde van het kantorengebied.

In de winter is het gebouw duidelijk zichtbaar, maar in de zomer wordt het grotendeels aan het oog onttrokken door het omliggende groen.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer