Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Woonhuis De Schans

Architectuur
toon vergroting Woonhuis De Schans
toon vergroting Woonhuis De Schans
toon vergroting Woonhuis De Schans

Een open huis met veel daglicht van diverse kanten en veel buitenruimten, dat was de basisgedachte achter dit huis. Daarnaast diende het een plek te bieden aan hobbywerkzaamheden en een garage, en aan een kantoorruimte op de begane grond. Verder zou er ruimte moeten zijn voor een slaapkamer met de mogelijkheid om uit te breiden; een op de tuin gerichte eetkamer en een woonkamer met uitzicht op het water van het Winschoterdiep met de keuken daar tussenin.
De beperkte kavel was een belangrijke uitdaging binnen het ontwerp. Gekozen is voor een smal hoofdvolume met een verticale organisatie. Dit hoofdvolume is 4 meter breed, 15 meter lang en 10 meter hoog en bekleed met zwart gepatineerd koper. Daar waar in het programma meer ruimte gewenst was, zijn uitbouwen toegepast. Deze zijn bekleed met geolied western red cedar. Het stoere karakter van de materialen wordt versterkt door de verzinkte stalen schuifrails aan de buitenzijde van de gevel. Er is voor gekozen om het pand zelf te bouwen.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer