Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Scoutinggebouw De Havik

Architectuur
toon vergroting Scoutinggebouw De Havik
toon vergroting Scoutinggebouw De Havik
toon vergroting Scoutinggebouw De Havik

Bij dit gebouw staat de ontmoeting tussen het verticale en het horizontale vlak centraal. Deze twee symboliseren ook een ontmoeting tussen het Groningse landschap en de stad. Die wordt nog versterkt door de vorm en het materiaal- en kleurgebruik.

Het gebouw is aan de buitenzijde, met uitzondering van de pui, bekleed met een geperforeerde corten staalplaat. De authentieke roestbruine kleur is een directe referentie naar de omliggende bebossing.

Binnen staan overzicht en lichtinval centraal. Doordat de entree zich in de kern van het gebouw bevindt, is de indeling van het clubgebouw direct zichtbaar. Insneden op onder andere de hoekpunten van de volumes en het toepassen van een vide zorgen voor een passend lichtspel. Het gebouw is sterk afgestemd op de jonge gebruikers.

Het overzicht in het gebouw is belangrijk en zo vormen de entree, keuken en verdiepingsvloer samen de kern van het gebouw waaruit de leiding van de scouting opereert. Vanuit deze kern kan het gehele gebouw gemakkelijk worden overzien.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer