Platform GRAS presenteert

STAAT IN GRONINGEN

Architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Tentamenhal

Architectuur
toon vergroting Tentamenhal
toon vergroting Tentamenhal
toon vergroting Tentamenhal

Deze nieuwe tentamenhal op het Zernikecomplex is met 600 zitplaatsen in één ruimte de grootste college- en tentamenhal van Nederland.

Omdat de tentamenhal slechts enkele weken per jaar wordt gebruikt, is er een concept ontwikkeld voor een goede isolatie. De luchtverwarming en vloerverwarming zorgen voor het snel opwarmen van de enorme ruimte tijdens een tentamenperiode. In de gevel zijn policarbonaat platen gebruikt met een luchtdichte spouw. Naast de isolatiemogelijkheden levert dit ook een interessante uitstraling op. Voor de gebruiker betekent het vooral veel daglicht zonder hinder van de zon en de warmte.

De grote oranje foyer vormt de entree van het pand en de centrale locatie van het gebouw. Het is een intermediair tussen de twee belangrijke functies van het pand: collegezaal en tentamenhal. De oranje kleur 'dematerialiseert' volgens de architecten de ruimte en schept zo een neutrale sfeer.

Naast de collegezaal zijn vier tentamenhallen over de twee verdiepingen verdeeld. Het gebouw heeft goede akoestiek, verwarming, verlichting en verduistering. Daarnaast is er in het gebouw stallingsruimte voor 1000 fietsen.

Kenmerken

logo

Platform GRAS biedt u deze website aan.
Colofon | Proclaimer