Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

afdrukken

8-12 algemeen

Binnen – zelfstandig & individueel

Verzamel jouw favoriete kunstwerken op staatingroningen.nl!
- Ga naar “mijn gids” (rechtsboven).
- Schrijf je in, wacht tot je wachtwoord naar je e-mailadres is gestuurd (dit duurt nog geen minuut) en log in met je e-mailadres en het toegestuurde wachtwoord.
- Surf nu door staatingroningen.nl op zoek naar jouw favoriete kunstwerken. Elke keer als je een favoriet kunstwerk tegenkomt klik je op “toevoegen” en daarna op “toevoegen aan favorieten”.
- Ga door met verzamelen totdat je ten minste vijf favoriete kunstwerken hebt gevonden en toegevoegd.
- Ga als je klaar bent via “mijn gids” naar jouw verzameling van favoriete kunstwerken.
- Laat je verzameling aan een klasgenootje of je meester of juf zien en vertel aan hem of haar waarom dit jouw favoriete kunstwerken zijn.Buiten – onder begeleiding & klassikaal

Welk kunstwerk is in de klas het vaakst gekozen als favoriet kunstwerk? Dit is het kunstwerk dat jullie met de klas in het echt gaan bekijken. Eenmaal aangekomen bij het kunstwerk vertellen de leerlingen die dit kunstwerk hebben uitgekozen waarom het hun favoriete kunstwerk is. Zijn er ook leerlingen in de klas die dit kunstwerk niet mooi vinden? Dan lichten ook zij hun mening toe.

Vervolgens zoekt iedereen in twee- of drietallen een plekje op van waar het kunstwerk goed te zien is. Elk twee- of drietal bedenkt een fantasieverhaal over het beeld. Bijvoorbeeld over wat er in het beeld te zien is of over de kunstenaar die het gemaakt heeft. Als iedereen klaar is, worden alle fantasieverhalen aan elkaar verteld. Dit kan ook bij terugkomst in de klas gedaan worden.


logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer