Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

afdrukken

15-18 algemeen

Binnen - zelfstandig & individueel

Op staatingroningen.nl staan een aantal thematische verzamelingen. Je vindt ze op de home onder “thema”. Bekijk welke thema’s zijn uitgekozen en welke verzamelingen daarbij horen. Stel op staatingroningen.nl nu een eigen thematische verzameling samen.

- Kies om te beginnen een thema dat jou interesseert, bijvoorbeeld muziek, sport of liefde. Hoe algemener het thema is, hoe makkelijk het is een verzameling samen te stellen.
- Ga naar “mijn gids” (rechtsboven).
- Schrijf je in, wacht tot je wachtwoord naar je e-mailadres is gestuurd (dit duurt nog geen minuut) en log in met je e-mailadres en het toegestuurde wachtwoord.
- Surf nu door staatingroningen.nl op zoek naar kunstwerken die binnen het door jou gekozen thema passen. Maak vooral ook gebruik van het zoekvenster!
- Elke keer als je een kunstwerk tegenkomt dat in jouw thema past, klik je op “toevoegen” en vervolgens op “toevoegen aan favorieten”.
- Ga door tot jouw verzameling uit ten minste tien kunstwerken bestaat.
- Ga als je klaar bent via “mijn gids” naar je eigen verzameling.
- Pas je verzameling aan tot je tevreden bent, druk het af en laat het aan een klasgenoot zien. Vertel hem of haar welk thema je hebt uitgekozen en waarom je juist deze kunstwerken bij dit thema interessant vindt.Buiten - onder begeleiding & klassikaal

Als klas kiezen jullie samen een thematische verzameling uit. Dit kun je op een aantal manieren doen:
- Door te stemmen welke zelf gemaakte thematische verzameling de meest interessante is.
- Of jullie kiezen gezamenlijk een van de thematische verzamelingen op staatingroningen.nl. Deze staan op de home onder het kopje “kunst” onder “thema”.

Vervolgens stellen jullie (of jullie docent) een route samen uit de verzameling die gekozen is. Hiervoor moet je ten eerste kijken of de kunstwerken bij elkaar in de buurt liggen. Kunstwerken die te ver uit elkaar liggen, verwijder je. Vervolgens kijk je wat de beste volgorde is om de kunstwerken te bekijken, zodat er een logische route ontstaat.

Vorm tweetallen en verdeel de kunstwerken uit de verzameling over deze duo’s. Elk tweetal verdiept zich in een van de kunstwerken en leest alle informatie over dit werk op staatingroningen.nl en surft het internet af op zoek naar extra informatie over het werk en de maker. Zo bereidt elk tweetal een presentatie over het kunstwerk voor van minimaal vijf en maximaal tien minuten. Om er zeker van te zijn dat je de inhoud van de presentatie onthoudt, maak je een spiekbriefje met steekwoorden en jaartallen.

Ga met de klas langs de route en leidt elkaar rond. Bij elk kunstwerk verzorgt een van de tweetallen zijn presentatie.


logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer