Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

afdrukken

12-15 algemeen

Binnen – zelfstandig & individueel

Stel op staatingroningen.nl een eigen route samen in het centrum van Groningen. Laat je in jouw keuze leiden door je smaak; welk kunstwerken spreken jou aan?

- Ga naar “mijn gids” (rechtsboven).
- Schrijf je in, wacht tot je wachtwoord naar je e-mailadres is gestuurd (dit duurt nog geen minuut) en log in met je e-mailadres en het toegestuurde wachtwoord.
- Maak een nieuwe route aan, geef het een naam en een beschrijving en bepaal of je jouw route ook zichtbaar wilt maken voor andere bezoekers.
- Tijd om te bepalen welke kunstwerken in jouw route worden opgenomen! Om alle kunstwerken in het centrum op een rijtje te zien, ga je via de home van staatingroningen.nl naar “wijken”. Klik vervolgens op “centrum”. Als je onder het plattegrondje “kunst” aanvinkt en “architectuur” uit, dan blijven alleen de kunstwerken over. Ze staan onder de wijkbeschrijving op een rijtje.
- Elke keer als je een kunstwerk tegenkomt dat je aanspreekt, klik je op “toevoegen” en daarna op “toevoegen aan route”.
- Ga door tot jouw route uit ten minste acht kunstwerken bestaat.
- Ga als je klaar bent via “mijn gids” naar je eigen route.
- Pas de volgorde van je route aan tot je tevreden bent, druk de route af en laat je route aan een klasgenootje zien. Vertel hem of haar ook waarom je voor deze kunstwerken hebt gekozen.Buiten – zelfstandig & individueel

Bepaal wat in Groningen jouw lievelingskunstwerk is. Dit kun je op een aantal manieren doen:
- Kies uit jouw route het allerbeste kunstwerk.
- Surf – als je de route-opdracht niet hebt gemaakt – door staatingroningen.nl en kies je lievelingskunstwerk uit.
- Misschien heb je staatingroningen.nl helemaal niet nodig om je lievelingskunstwerk uit te zoeken, omdat je al weet welke het is en waar het staat.

Ga nu naar jouw lievelingskunstwerk toe. Neem tekenpapier en een potlood mee! Op staatingroningen.nl kun je op het kaartje zien waar het kunstwerk in de stad staat. Eenmaal oog in oog met jouw lievelingskunstwerk bedenk je waarom dit jouw lievelingskunstwerk is. Wat trekt jou er in aan en wat boeit jou? Is het de voorstelling? De plek waar het staat? De herinnering die jij er bij krijgt? Het gevoel dat het je geeft? Of heel iets anders?

Maak nu een tekening van het kunstwerk waarbij je dat benadrukt wat maakt dat dit jouw lievelingskunstwerk is. Zorg dat een ander bij het bekijken van jouw tekening begrijpt wat jou zo aantrekt en boeit. Je kunt dus van alles toevoegen (tekeningetjes, tekst of pijltjes) of aanpassen (iets groter, kleiner, dikker of dunner maken) om dat te verduidelijken.


logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer