Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

afdrukken

8-12 algemeen

Binnen – zelfstandig & individueel

Verzamel jouw favoriete gebouwen op staatingroningen.nl!
- Ga op staatingroningen.nl naar ‘mijn gids’ (rechtsboven). Waar je ook op de site bent, ‘mijn gids’ is altijd te zien.
- Schrijf je in, wacht tot je wachtwoord naar je e-mailadres is gestuurd (dit duurt nog geen minuut) en log in met je e-mailadres en het toegestuurde wachtwoord.
- Surf nu door staatingroningen.nl op zoek naar jouw favoriete gebouwen. Elke keer als je een favoriet gebouw tegenkomt, klik je op ‘toevoegen’ en daarna op ‘toevoegen aan favorieten’.
- Ga door met verzamelen totdat je tenminste vijf favoriete gebouwen hebt gevonden en toegevoegd.
- Ga als je klaar bent via ‘mijn gids’ naar jouw verzameling van favoriete gebouwen.
- Laat je verzameling aan een klasgenootje of je meester of juf zien en vertel hem of haar waarom dit jouw favoriete gebouwen zijn.Buiten – onder begeleiding & klassikaal

Welk gebouw is in jouw klas het vaakst gekozen als favoriet gebouw? Want dat is het gebouw dat jullie met de klas in het echt gaan bekijken. Eenmaal bij het gebouw aangekomen, vertellen de leerlingen die dit als favoriet hebben uitgekozen waarom dat zo is. Zijn er ook leerlingen in de klas die dit gebouw niet mooi vinden? Dan lichten ook zij hun mening toe.

Vervolgens zoekt iedereen, in groepjes van twee of drie, een plekje op van waaruit het gebouw goed te zien is. Elk groepje bedenkt een fantasieverhaal over het gebouw. Bijvoorbeeld over de man of vrouw die het gebouw ontworpen heeft – de architect dus – of over de bewoners (of gebruikers) van het gebouw. Als iedereen klaar is, worden alle fantasieverhalen aan elkaar vertelt.


logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer