Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

afdrukken

12-15 algemeen

Binnen – zelfstandig & individueel

Stel op staatingroningen.nl een eigen route samen in het centrum van Groningen. Laat je in jouw keuze leiden door je smaak: welk gebouwen spreken jou aan?

- Ga op staatingroningen.nl naar ‘mijn gids’ (rechtsboven). Waar je ook op de site bent, ‘mijn gids’ is altijd te zien.
- Schrijf je in, wacht tot je wachtwoord naar je e-mailadres is gestuurd (dit duurt nog geen minuut) en log in met je e-mailadres en het toegestuurde wachtwoord.
- Maak een nieuwe route aan, geef deze een naam en een beschrijving en bepaal of je jouw route ook zichtbaar wilt maken voor andere bezoekers.
- Tijd om te bepalen welke gebouwen in jouw route worden opgenomen! Om alle gebouwen in het centrum bij elkaar te zien, ga je via de home van staatingroningen.nl naar ‘wijken’. Klik vervolgens op ‘centrum’.
- Als je onder het plattegrondje ‘architectuur’ aanvinkt en ‘kunst’ uit, dan blijven alleen de gebouwen over. Ze staan onder de wijkbeschrijving op een rijtje.
- Elke keer als je een gebouw tegenkomt dat je aanspreekt, klik je op ‘toevoegen’ en daarna op ‘toevoegen aan route’.
- Ga door tot jouw route uit tenminste 8 gebouwen bestaat.
- Ga als je klaar bent via ‘mijn gids’ naar je eigen route.
- Pas de volgorde van je route aan tot je tevreden bent, druk de route af en laat je route aan een klasgenootje zien. Vertel hem of haar ook waarom je voor deze gebouwen hebt gekozen.Buiten – zelfstandig & individueel

Bepaal wat in Groningen jouw lievelingsgebouw is. Dit kun je op een aantal manieren doen:
- Kies uit jouw route het allerbeste gebouw.
- Surf – als je de route-opdracht niet hebt gemaakt – door staatingroningen.nl en kies je favoriete gebouw.
- Misschien heb je staatingroningen.nl helemaal niet nodig om je lievelingsgebouw uit te zoeken, omdat je al weet welke het is en waar het staat.

Ga nu naar jouw lievelingsgebouw toe. Neem een tekenpapier en een potlood mee! Op staatingroningen.nl kun je op het plattegrondje zien waar het in de stad staat. Eenmaal oog in oog met jouw lievelingsgebouw ga je bij jezelf te rade waarom dit jouw lievelingsgebouw is. Wat trekt jou er in aan en wat boeit jou? Is het de vorm of het formaat? Het materiaal waarvan het gemaakt is of de kleuren die gebruikt zijn? De plek waar het staat of hoe en door wie het gebouw gebruikt wordt? Of is het iets heel anders? Bijvoorbeeld dat je er zelf zo graag in zou willen wonen, werken of leren?
Wat je antwoord ook is, bedenk ook waarom juist dat jou aantrekt en boeit.

Maak nu een tekening van het gebouw waarbij je dát benadrukt wat maakt dat dit jouw lievelingsgebouw is. Zorg dat een ander bij het bekijken van jouw tekening begrijpt wat jou zo aantrekt en boeit en waarom dat zo is. Je kunt dus van alles toevoegen (tekeningetjes, tekst of pijltjes) of aanpassen (iets groter, kleiner, dikker of dunner maken) om dat te verduidelijken.


logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer