Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

Architectuur Kunst
vergroot

afdrukken Ultra

Kunst

terug naar Ultra

toon vergroting Ultra
toon vergroting Ultra
toon vergroting Ultra

OPDRACHTEN 8-12 JAAR

Binnen – zelfstandig & in tweetallen

Kunstenares Silvia B. – de maker van Ultra – zegt: “Ik maak figuren tussen mens en dier, tussen kind en speelgoed, tussen mannen en vrouwen en tussen verschillende leeftijden”.

Op de site van Silvia B. vind je nog meer kunstwerken van Silvia B.. Kies er eentje uit die je aanspreekt en zet op een rijtje wat je in het beeld herkent van een mens, van een dier, van een kind, van een volwassene, van speelgoed, van een man en van een vrouw.

Maak daarna samen met een klasgenootje een tekening van een wezen, zoals Silvia B. ze ook maakt. Zet er met pijltjes bij wat van het wezen van een man, een vrouw, een kind, een volwassene, speelgoed, een mens of een dier is.

TIP – zelfstandig & individueel

In het jaar dat Ultra naar Groningen kwam (2004), werden er ook een paar bijzondere gebouwen in de stad gebouwd en werd een oude villa aangewezen als naoorlogs monument.

Zoek op staatingroningen.nl op het jaartal 2004. Nu staan alle kunstwerken en gebouwen uit dit jaar op een rijtje. Bij de gebouwen staat met rode letters ARCHITECTUUR. Bekijk de verschillende gebouwen uit 2004 eens goed.

Bij welk gebouw zal Ultra zich ook thuis voelen? En waarom dan?Buiten – zelfstandig & individueel

Silvia B. – de maker van Ultra – zegt: “Ik ben een control-freak.” Een control-freak is iemand die controle wil hebben en zo min mogelijk aan het toeval over laat. Als control-freak denkt Silvia B. graag goed en ver vooruit.

In haar ontwerp voor Ultra had Silvia B. bedacht dat er op den duur een schaduw van roest op de stoep zou komen en dat Ultra na een paar jaar een coupe soleil van vogelpoep in haar haar zou krijgen. Coupe soleil is een kapsel met gebleekte haren tussen je gewone haren.

Kijk eens goed; heeft Ultra inderdaad haar coupe soleil en schaduw gekregen? En kun je nog meer dingen in het beeld aanwijzen waaruit blijkt dat Silvia B. heel precies werkt?

TIP – zelfstandig & individueel

Er staan nog meer kunstwerken bij het Cascadecomplex!
Loop via de trap het binnenterrein maar eens op en zoek goed...
Hoeveel zijn het? Wat vind je ervan? En waarom? Passen deze kunstwerken goed op deze plek? En waarom?


logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer