Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

Architectuur Kunst
vergroot

afdrukken Second Thought

Kunst

terug naar Second Thought

toon vergroting Second Thought
toon vergroting Second Thought

OPDRACHTEN 12-15 JAAR

Binnen – zelfstandig & individueel

Bekijk op staatingroningen.nl de informatie en de afbeeldingen van Second Thought. Ontdek hoe het kunstwerk er uitziet en waar het staat. Waarom staat het kunstwerk juist op deze plek?

Kijk nu eens naar site van Giny Vos, de maker van Second Thought. Onder het kopje “werken” vind je al haar kunstwerken, soms zelfs met korte filmpjes.

Bekijk nu de andere kunstwerken van Giny Vos. Is er een kunstwerk bij dat je ook graag in Groningen zou willen hebben? Welk kunstwerk is dat? Bedenk – door op het kaartje op staatingroningen.nl te kijken – ook waar in de stad je dat kunstwerk zou plaatsen. Beargumenteer je keuze voor het kunstwerk en voor de plek waar jij het zou plaatsen.

TIP – zelfstandig & individueel

Lees de tekst bij Second Thought op staatingroningen.nl aandachtig door. In het kunstwerk is een gebouw te zien. Welk gebouw is dat? Staat het gebouw ook beschreven op staatingroningen.nl? In welke bouwstijl is dit gebouw? En zijn er nog meer gebouwen in Groningen in die stijl?Buiten – zelfstandig & individueel

Giny Vos heeft dit kunstwerk niet zomaar gemaakt. Het kunstwerk gaat over het conflict tussen het oude stationsgebouw en het nieuwere Stadsbalkon; het zwevende plein dat ook fietsenstalling is. Dat Stadsbalkon staat op sommige plekken vóór het stationsgebouw en daar was niet iedereen even blij mee. Daarom ontwierp Giny Vos een sneeuwbol met een sprookjesachtig beeld van het station dat zo nu en dan verandert in een schaduw van zichzelf. Zo laat ze niet alleen het conflict tussen het stationsgebouw en het Stadsbalkon zien, maar verbindt ze beide bouwwerken ook met elkaar.

Kijk eens een tijdje naar Second Thought en zie hoe het verandert. Wat gebeurt er? Beschrijf het stap voor stap; wat je op dat moment ziet en waar het je aan doet denken. Je weet nu waar het kunstwerk over gaat, dus vertel; op welk moment vind jij het werk op zijn best? Beargumenteer je mening!

TIP – zelfstandig & individueel

Bekijk het Stadsbalkon en het stationsgebouw eens vanaf de ingang van het Groninger Museum. Ben jij het eens met de kritiek dat het Stadsbalkon het zicht op het stationsgebouw ontneemt? Waarom?

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer