Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Krullend Lint

Kunst
toon vergroting Krullend Lint
toon vergroting Krullend Lint

De gemeente wilde graag voor het kindergrafveld op de begraafplaats Selwerderhof een element waar nabestaanden even rustig zouden kunnen zitten en waar kinderen tegelijkertijd op kunnen spelen.

Het kunstwerk Krullend Lint bestaat uit een lang 'lint' dat in twee grote krullen gebogen is. Een lint roept op deze plek zowel vrolijke als droevige associaties op, het wordt gebruikt om een cadeautje te verpakken maar ook om een grafkrans van tekst te voorzien. Ditzelfde contrast is aanwezig in het feit dat kinderen hier kunnen spelen terwijl ouders kunnen rouwen bij het graf van hun overleden kind.

Kenmerken

Realisatie

  • Op het kindergrafveldje op begraafplaats Selwerderhof zijn de graven gesitueerd aan gebogen taxushagen. Door de maximale haaghoogte van een meter is het geheel overzichtelijk en vormen de buitenste hagen de ruimtelijke begrenzing van het veld. Het gras tussen de graven fungeert als looppad.

    Het op deze plek gewenste zitelement moest plaats bieden aan ongeveer zes personen en tegelijk een beroep doen op de creativiteit van kinderen. De bank moest comfortabel en 'warm' zijn om op te zitten en van onderhoudsvrij materiaal gemaakt. Van de kunstenaar werd verwacht dat hij of zij integer en zorgvuldig met dit ontwerp op deze emotionele plek om zou gaan.

    Dit kunstwerk werd gerealiseerd in opdracht van Stadsbeheer en in samenwerking met het CBK Groningen binnen een Kunst-op-Maatopdracht. Hierbij worden bedrijven of instellingen die een kunstopdracht willen realiseren, gekoppeld aan een startende Groninger kunstenaar. Het CBK begeleidt deze kunstenaar en adviseert de opdrachtgever.

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer