Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Landschap

Kunst
toon vergroting Landschap
toon vergroting Landschap
toon vergroting Landschap

Voor de entree van verpleeghuis Coendershof ontwierp Maggi Giles een wandsculptuur in hoog- en laagreliëf die ruim tien meter breed en circa vier meter hoog is. De veelkleurige mozaïek van klei laat een landschap met dieren zien. De uitvoering kwam tot stand in samenwerking met N.V. Koninklijke Delftsche Aardewerkfabriek 'De Porcelijne Fles' te Delft.

De opdracht werd vervaardigd in het kader van de de 'percentageregeling'. Deze regeling, die in 1951 door het Rijk werd ingesteld, bepaalde dat 1 à 1,5 procent van de bouwsom kon worden bestemd voor 'decoratieve aankleding', waaronder werd verstaan: 'het aanbrengen van vaste kunstwerken van monumentaal karakter.

In 2014 is de nieuwbouw van het verpleeghuis gerealiseerd. Het kunstwerk is daarbij van de entree verhuisd naar de buitenzijde van het gebouw.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer