Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

Andere kunstwerken van Frank Sciarone

afdrukken Zonder titel

Kunst
toon vergroting Zonder titel
toon vergroting Zonder titel
toon vergroting Zonder titel

Op de geluidswal naast de rondweg bij de wijk Lewenborg staat het tien meter hoge beeld dat veel voorbijgangers niet zal ontgaan. En dat was precies wat het CBK Groningen voor ogen stond bij het uitschrijven van deze opdracht: het kunstwerk moest als een herkenningspunt gaan fungeren en de locatie meer karakter geven.

Frank Sciarone liet zich voor zijn beeld inspireren door de locatie: een stukje niemandsland tussen twee woonwijken. Het ontwerp, dat de oervorm van een gebouw heeft, verwijst naar het fenomeen ‘wonen’. Het beeld roept associaties op met een woonhuis, een tipi of een uitkijktoren. De ranke poten waarop het ‘gebouwtje’ geplaatst is, geven het kunstwerk iets speels en haast iets van een levend wezen.

Sciarone speelde ook in op het gegeven dat het beeld vooral van afstand bezien wordt, en in de meeste gevallen terwijl de beschouwer in beweging is. Door een ‘ruimtelijke arcering’ toe te passen doet het beeld zich, zelfs bij de geringste verplaatsing van standpunt, steeds anders aan de toeschouwer voor.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer