Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Farsi largo/Making space

Kunst
toon vergroting Farsi largo/Making space
toon vergroting Farsi largo/Making space

‘Farsi Largo/Making space’ bestaat uit twee figuren, een man en een vrouw, die naar elkaar toe lijken te zweven. De man hangt op zijn rug, vrij in de ruimte, gestrekt. Met zijn armen reikt hij naar de vrouw. Zij zit gedeeltelijk vast in de gevel en het lijkt haast alsof ze zich daaruit los probeert te maken. Door de houding en de kijkrichting horen deze beelden duidelijk bij elkaar. Hun verbondenheid wordt nog versterkt door de metalen draden die uit de muur komen. Deze lijnen symboliseren de communicatie tussen de figuren.

De kunstenares heeft zich laten inspireren door de plek waar mensen langslopen of stoppen om een praatje te maken. De atmosfeer wordt erdoor gevuld. Op die manier komen de gedachten van de passanten volgens de kunstenares even in contact met de gedachtestroom van het beeld.

Architect Adolfo Natalini gaf de opdracht voor het beeld. Mullarney woont, evenals Natalini, ook in Italië, maar komt oorspronkelijk uit Ierland.

Kenmerken

Realisatie

  • Architect Adolfo Natalini benaderde Janet Mullarney om een kunstwerk te maken bij het Waagstraatcomplex. Opdrachtgever van dit gebouwencomplex, de dienst Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Groningen, kocht het kunstwerk vervolgens aan voor de stad.

    ‘Farsi largo/Making Space’ is een van de twee kunstwerken die het in 1996 geopende Waagstraatcomplex sieren. Het andere is ‘Appuntamento con la Musica’ van Roberto Barni.

Gerelateerde Objecten

Afbeelding Waagstraatcomplex

Waagstraatcomplex

Waagstraat | bedrijfsgebouw met woning(en) | 1994

Architectuur
logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer