Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Strip op bouwschutting (4 delen)

Kunst
toon vergroting Strip op bouwschutting (4 delen)
toon vergroting Strip op bouwschutting (4 delen)

Op de Grote Markt is een strip op de bouwschutting te zien. Deze is getekend door Jan-Willem Spakman en gaat over het Groninger Forum. Spakman introduceert het Forum als nieuweling in de stad, een jong gebouw met een eigen karakter. In zijn korte strip leert het Forum de stad kennen en de kijkers het Forum. Hulp hierbij krijgt hij van een oude bekende, de Martinitoren. De strip komt tot stand op verzoek van het CBK dat Groninger striptekenaars vraagt de veranderingen in de binnenstad te verbeelden. De strip van Spakman is de 7e in deze estafette.

Eerder bracht striptekenaar Sam Peeters het studentenleven in beeld (2012). Barbara Stok verbeeldde het leven in het stadshart en de ontwikkeling van de Oostwand (2013). Erik Wielaert tekende de Groninger geschiedenis minutieus en blikte ook alvast vooruit (2014). Aan de hand van een mystiek wezen plaatste Bart Nijstad het toekomstige Forum in de stad (2015). Maria van Driel stond stil bij de selfiecultuur. Op markante plekken zette ze de stad naar haar hand (2016). De Stalinski's (2017) toonden de toekomstige Forum-Bezoekers en prins Tammo, op zoek naar zijn Tinder-date.

De strips komen tot stand in samenwerking met de projectmanager Grote Markt Oostwand en Forum en partners van het Nederlands Stripmuseum, het Groninger Forum en de ondernemers uit de buurt.

Kenmerken

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer