Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Op- en ondergaande zon

Kunst
toon vergroting Op- en ondergaande zon
toon vergroting Op- en ondergaande zon

Let op: dit kunstwerk is er niet meer. Februari 2020.

Op- en ondergaande zon is het eerste kunstwerk (in een serie van vier) dat deel uitmaakt van het project Universum en is geïnitieerd door de kunstcommissie Paddepoel. Groninger kunstenaars Angelique Boter, Gea Koopman en Yvonne Moorlag realiseerden naar ideeën van en met medewerking van bewoners uit de wijk vier kunstwerken met als thema het universum. Een voor Paddepoel logisch thema want alle straten in de wijk zijn vernoemd naar de planeten en het sterrenstelsel.

De wandschildering op de jongerenflat aan de Zonnelaan bestaat uit zes geschilderde panelen. Tegen een blauwe achtergrond met planeten is een in tweeën gespleten oranje bol afgebeeld. Voor de onderste bol is een mensfiguur getekend, op het bovenste deel staan Groninger gebouwen.

Kenmerken

Realisatie

  • Het project Universum is gefinancierd uit het Nieuw Lokaal Akkoord, dat een samenwerkingsverband was van de gemeente Groningen en de Groninger woningbouwcorporaties. Het kunstwerk valt te scharen onder de noemer community art: kunst voor én door bewoners. Het doel is tweeledig; enerzijds het verfraaien van openbare ruimtes, anderzijds het bevorderen van bewonersparticipatie.

Gerelateerde Objecten

Afbeelding De Meanderen van het Reitdiep

De Meanderen van het Reitdiep

Eikenlaan | schilderkunst

Kunst
Afbeelding Oud Paddenpoel

Oud Paddenpoel

Zonnelaan | schilderkunst

Kunst
Afbeelding Spica in sterrenstelsel maagd

Spica in sterrenstelsel maagd

Spicastraat | schilderkunst

Kunst
logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer