Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

Andere kunstwerken van Loes Heebink

(F)luisterbank

Lindenhof

Bus-stops

Oosterstraat 36

Water – Licht (2 delen)

Corpus Den Hoorn-Zuid

afdrukken Levensloop

Kunst
toon vergroting Levensloop
toon vergroting Levensloop
toon vergroting Levensloop

Het kunstwerk Levensloop is te vinden aan het Pieterpad, tussen de wijken Selwerd en Paddepoel. Het bestaat uit een wegwijzer die is uitgerust met bordjes waarop de werelddelen en hun hoogte- en breedtegraden genoemd worden. Onderaan de wegwijzer ligt een berg in aluminium gegoten schoenen. Levensloop staat symbool voor de mensen die in de twee noordelijke stadswijken wonen – ze zijn afkomstig uit meer dan tachtig verschillende landen – en de weg die ze in hun leven hebben afgelegd.

Het idee om een wegwijzer te vervaardigen kwam van Hans Mulder, wijkbewoner en lid van de wijkraad. Samen met Buro Loeks en beeldend kunstenaar Loes Heebink werd een Community Art project opgezet rondom het thema lopen. Er werden schoenen van wijkbewoners ingezameld die vervolgens in aluminium zijn gegoten. Schrijfster Gonneke Bonting verzamelde levensverhalen van bewoners, die gebundeld werden in het boek Levensloop. De schoenen van de verhalenvertellers zijn in het boek afgebeeld en vormen hun portret.

Kenmerken

Realisatie

  • Het kunstproject Levensloop is gefinancierd uit het Nieuw Lokaal Akkoord (NLA), dat een samenwerkingsverband van de Gemeente Groningen en de woningbouwcorporaties. Het doel hierbij was tweeledig; enerzijds het verfraaien van openbare ruimtes, anderzijds het bevorderen van bewonersparticipatie.

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer