Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Straatkamers (3 delen)

Kunst
toon vergroting Straatkamers (3 delen)
toon vergroting Straatkamers (3 delen)
toon vergroting Straatkamers (3 delen)

Drie kleine huiskamers in de wijk. Compleet met lampen, bank, tafel, etc. Zelfs sloffen komen erin voor.

De Groninger woningbouwcorporaties De Huismeesters en Nijestee wilden iets terug doen voor de bewoners van het zuidwestkwadrant in de wijk Corpus den Hoorn ter compensatie van de overlast tijdens een ingrijpende wijkvernieuwing. Een kunstwerk zou als cadeau aan de bewoners moeten dienen en tevens een ontmoetingsplek worden voor de buurt.

Kunstenaar Lena van der Wal bedacht Straatkamers: “Voor mijn onderzoek ging ik de wijk in. Ik belde bij de bewoners aan en ervoer hoe divers het is achter de muren van die eenvormige huizen. Met mijn kunstwerk wilde ik huiselijke ontmoetingsplekken creëren zodat buurtbewoners op straat bij elkaar op visite kunnen gaan. Op drie verschillende plekken, drie kleine woonkamers. Zij vertellen het verhaal van de wijkbewoners en laten hen tegelijkertijd op een andere manier naar hun eigen vertrouwde wijk kijken.”

Kenmerken

Realisatie

  • Het kunstwerk werd gerealiseerd in opdracht van de Groninger woningbouwcorporaties De Huismeesters en Nijestee en in samenwerking met Kunst op Maat van het CBK Groningen. Hierbij worden bedrijven of instellingen die een kleine kunstopdracht willen realiseren gekoppeld aan een startende Groninger kunstenaar. Het CBK begeleidt de kunstenaar en draagt bij aan het budget.

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer