Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken PaRadijsstraat (42 exemplaren)

Kunst
toon vergroting PaRadijsstraat (42 exemplaren)
toon vergroting PaRadijsstraat (42 exemplaren)
toon vergroting PaRadijsstraat (42 exemplaren)

‘Maak van de Radijsstraat een PaRadijsstraat’, dat was het kernidee van het kunstproject dat in 2003 door de bewoners van de Radijsstraat geïnitieerd werd.

Vijf kunstenaars gingen aan de slag met het thema ‘Natuur’. Aan de zuidzijde van de straat gaven zij alle 42 houten panelen, die bij een renovatie in de jaren zeventig van de twintigste eeuw op de eerste verdieping bij de doucheruimte aangebracht waren, een beschildering waarop elementen uit de natuur voorkomen. Marjatta Ranta-Iso voorzag op die manier de nummers 6 t/m 20; Bernard Divendal schilderde de ramen van de nummers 22 t/m 40; Kamran Srush maakte raamschilderingen voor de nummers 42 t/m 60 en Isabella Werkhoven nam de nummers 62 t/m 80 voor haar rekening. Paul de Vos schilderde samen met buurtkinderen de ramen op nummer 4 en nummer 82.

Kenmerken

Realisatie

  • Bewoners van de Radijsstraat formeerden in 2002 een kunstcommissie voor het uitwerken van het kunstproject PaRadijsstraat. Kunstenaars werden opgeroepen een schetsontwerp in te dienen. De bewoners van de straat werden vervolgens middels een expositie en stembiljetten in de gelegenheid gesteld vier kunstenaars te selecteren die elk tien panelen zouden gaan schilderen. De realisatie werd verder mogelijk gemaakt door – financiële – medewerking van Christelijke Woningstichting Patrimonium, Centrum Beeldende Kunst Groningen, Gemeente Groningen, Stichting H.S. Kammingafonds, Rabobank Groningen, Stichting het Roode of Burger Weeshuis, Best. Kunstenaarsbenodigheden, Gjaltema Verhuur en Bo-Rent Verhuur.

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer