Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken Grip

Kunst
toon vergroting Grip
toon vergroting Grip

Marjan Kamphuis ontwierp voor het schoolplein van de Kimkiel – een school voor speciaal basisonderwijs – een kunstwerk dat kinderen de vrijheid geeft en uitdaagt om er zelf meerdere toepassingen voor te bedenken.

De speelvloer is een cirkel; deze staat voor eenheid. De palen verwijzen naar de individuele ontwikkeling van de kinderen. De touwen duiden verbinding aan. Het zeil symboliseert, evenals de naam van de school, de bijzondere manier van onderwijs aan de Kimkiel. Een kimkiel wordt gebruikt bij bepaalde schepen om het slingeren en afdrijven te voorkomen. Met een goed zeil en de juiste windrichting bereik je je bestemming.

Kenmerken

Realisatie

  • De Kimkiel is een school voor speciaal basisonderwijs. Het schoolbestuur vond het van groot belang dat het kunstwerk voor het schoolplein aansloot bij de belevingswereld van de leerlingen. De kinderen op deze school zijn meer doeners dan denkers. Het kunstwerk moest dus uitnodigen en aanzetten tot actief beleven.

    Grip werd gerealiseerd in opdracht van Christelijke Basisschool De Kimkiel en in samenwerking met Kunst op Maat van het CBK Groningen. Hierbij worden bedrijven of instellingen die een kleine kunstopdracht willen realiseren gekoppeld aan een startende Groninger kunstenaar. Het CBK begeleidt de kunstenaar en draagt bij aan het budget.

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer