Platform GRAS CBK presenteren

STAAT IN GRONINGEN

Kunst en architectuur in Stad

vergroot

afdrukken De zeven Hommes Nesten

Kunst
toon vergroting De zeven Hommes Nesten
toon vergroting De zeven Hommes Nesten

Hoog in de bomen van de tuin van Hommes bevinden zich zeven glanzende bronzen nesten – in de lente en de zomer zijn ze verscholen tussen het gebladerte, maar in de andere seizoenen vertonen ze zich duidelijk tussen de kale takken.

Margriet Diertens maakte het kunstwerk naar aanleiding van de uitbreiding van de tuin in 2008. Zij verwerkte in de bronzen nesten diverse voorwerpen van omwonenden, zoals een sieraad, een sleutel en een vulpen. Persoonlijke verhalen, herinneringen en wensen waren aldus de ‘materialen’ waarmee de kunstenares de nesten ‘bouwde’.

Volgens Diertens staan ‘De Zeven Hommes Nesten’ voor nieuw leven, verandering, bescherming en wonen. Ook het getal zeven heeft voor de kunstenares betekenis: “Het is een mythisch getal en heeft de gedachte in zich van volmaaktheid en volledigheid, een geluksgetal.”

Kenmerken

Realisatie

  • Margriet Diertens realiseerde het kunstwerk in samenwerking met buurtbewoners van Binnenstad Oost, die zowel bij de plannen en het ontwerp als de uitvoering betrokken waren. De kunstopdracht werd mede mogelijk gemaakt door Goed Idee +: een project van de Gemeente Groningen dat initiatieven in de wijk stimuleert die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de buurt.

logo logo logo

Platform GRAS en het CBK Groningen bieden u deze website aan. Met dank aan de Gemeente Groningen.
Colofon | Proclaimer